Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно прегряване 145 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно прегряване 145 TS

Здравейте,
    Днес се наложи около 200 км. пътуване и на около 20 километра от крайната дестинация колата прегря... Удари 130 градуса и светна лампата... Естествено аз на секундата я угасих и спрях... След около 10 минути дадох контакт и стрелката си застана на 90 градуса където си е нормално... Реших че се е ошашкала нещо запалих и тръгнах.... След около 15-20 секунди стрелката се качи бързо до 130 и пак светна и аз спрях... Викнах приятел да ме изтегли и не съм я бутал повече... Междувременно падна и акумулатора та така... Утре ще го заредя и после ще ходи на майстор... Утре ще проверя дали е омешила маслото защото сега изглеждаше добре... Не пуши бяло...

Извинявайте че така нахвърлях всичко но просто още не ми е минало пък и ми беше първото теглене и беше доста страшно...
    Темата е с цел да си побъбрим какви може да са диагнозите... Термостат, водна помпа или по-страшно... Пък днеска я снимах за да я пускам за продажба.... Явно не иска да се разделяме

А като вдигна над 90 градуса, чу ли перките да се включат?
    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Мне...

Comment

ми... датчик на прима виста

Comment

Може да е от самото табло.
          Провери перките дали работят,като откачиш буксата на датчика за температурата и дадеш на контакт,трябва перките да се включат.Направи първо това и тогава търси проблема и майстори,аз залагам,че самото табло прави мизерии.
          Alfa Romeo 146 1.9JTD
          VW Transporter Т3 1.6TD

Comment

Ще пробвам но мисля че наистина не беше отворила големия кръг защото радиатора беше студен, а антифриза горещ...

Comment

Като за начало и най- лесно си провери перките, както писа колегата по - горе и бушона за перките. На мен лично ми го беше правил този номер два пъти на 46-цата. Дано да е едно от двете, ако ли не продължаваш с термостата и т.н.
              sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:30.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

ТС още на 50 градуса духа топло

Comment

---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:29.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

А някой може ли да ми препоръча читав сервиз в Русе, защото утре ще я закарам да я видят... Някъде прочетох за някакъв сервиз около гробищата в чародейка което ще е супер защото там работя...

Comment

Това не е сложен ремонт, навсякъде ще ти я оправят. Успех!
                        Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
                        Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

Working...
                        X